Wat doet een webhost?

Webhostingservices werken door stabiele en veilige opslagruimtes te behouden. Hoewel webhosts meer bieden dan alleen eenvoudige gegevensopslag, is het een kernonderdeel van hun functionaliteit. Hosts slaan gegevens op hardware die webservers worden genoemd, wat eenvoudig onderhoud en toegang voor online gebruikers mogelijk maakt. Ze bieden je ruimte om je website te bouwen en op te slaan.

Kortom, webhosting is het proces van het huren of kopen van ruimte om een website op het World Wide Web te huisvesten. Website-inhoud zoals HTML, CSS en afbeeldingen moet op een server worden ondergebracht om online te kunnen worden bekeken. Dit is de basisfunctionaliteit die elke webhostingprovider biedt. Een domein (wat lijkt op een straatadres), een server (een plek waar je website kan wonen en mensen kunnen bezoeken) en een opslagruimte (ruimte voor de bestanden van je website).

Gedeelde of dedicated servers? Beheerde of private hosting? Single of Wildcard SSL? Linux of Windows? Deze verschillende technische termen kunnen u in verwarring brengen, waardoor het moeilijk is om vast te stellen welk plan perfect bij uw website past. Een webhostingservice is een soort internethostingservice die websites voor klanten host, d.w.z. Het biedt de faciliteiten die nodig zijn om een site te maken en te onderhouden en maakt deze toegankelijk op het World Wide Web. Bedrijven die webhostingdiensten aanbieden, worden ook wel webhosts genoemd.

Om een website op internet te hosten, heeft een persoon of bedrijf zijn eigen computer of server nodig. Omdat niet alle bedrijven het budget of de expertise hadden om dit te doen, begonnen webhostingdiensten aan te bieden om websites van gebruikers op hun eigen servers te hosten, zonder dat de klant de nodige infrastructuur nodig had om de website te exploiteren. De eigenaren van de websites, ook wel webmasters genoemd, zouden in staat zijn om een website te maken die op de server van de webhostingservice zou worden gehost en door de webhostingservice op internet zou worden gepubliceerd. Naarmate het aantal gebruikers op het World Wide Web groeide, groeide de druk voor bedrijven, zowel groot als klein, om online aanwezig te zijn.

In 1995 boden bedrijven zoals GeoCities, Angelfire en Tripod gratis hosting aan. De meest elementaire is webpagina- en kleinschalige bestandshosting, waar bestanden kunnen worden geüpload via File Transfer Protocol (FTP) of een webinterface. De bestanden worden meestal op het web afgeleverd zoals ze zijn of met minimale verwerking. Veel internetproviders (ISP's) bieden deze service gratis aan abonnees.

Particulieren en organisaties kunnen ook webpaginahosting verkrijgen van alternatieve serviceproviders. Gratis webhostingservice wordt aangeboden door verschillende bedrijven met beperkte diensten, soms ondersteund door advertenties, en vaak beperkt in vergelijking met betaalde hosting. Hosting van één pagina is over het algemeen voldoende voor persoonlijke webpagina's. Hosting van persoonlijke websites is doorgaans gratis, door advertenties gesponsord of goedkoop.

Hosting van zakelijke websites brengt vaak hogere kosten met zich mee, afhankelijk van de grootte en het type van de site. Veel grote bedrijven die geen internetserviceproviders zijn, moeten permanent verbonden zijn met internet om e-mail, bestanden, enz. Te verzenden. Het bedrijf kan de computer gebruiken als websitehost om details te verstrekken over hun goederen en diensten en faciliteiten voor online bestellingen.

Hostingservices op internet kunnen webservers draaien. De omvang van webhostingdiensten varieert sterk. De website wordt op dezelfde server geplaatst als veel andere sites, variërend van enkele sites tot honderden websites. Doorgaans delen alle domeinen een gemeenschappelijke pool van serverbronnen, zoals RAM en de CPU.

De functies die beschikbaar zijn bij dit type service kunnen vrij eenvoudig zijn en niet flexibel in termen van software en updates. Wederverkopers verkopen vaak gedeelde webhosting en webbedrijven hebben vaak reselleraccounts om klanten hosting te bieden. Ook bekend als een Virtual Private Server (VPS), verdeelt serverbronnen in virtuele servers, waar bronnen kunnen worden toegewezen op een manier die niet rechtstreeks de onderliggende hardware weerspiegelt. VPS krijgt vaak bronnen toegewezen op basis van één server aan veel VPS's relaties, maar virtualisatie kan om een aantal redenen worden uitgevoerd, waaronder de mogelijkheid om een VPS-container tussen servers te verplaatsen.

De gebruikers hebben mogelijk root-toegang tot hun eigen virtuele ruimte. Klanten zijn soms verantwoordelijk voor het patchen en onderhouden van de server (onbeheerde server) of de VPS-provider kan serverbeheertaken voor de klant leveren (beheerde server). Vergelijkbaar met de dedicated webhostingservice, maar de gebruiker is eigenaar van de colo-server; het hostingbedrijf biedt fysieke ruimte die de server inneemt en zorgt voor de server. Dit is het krachtigste en duurste type webhostingservice.

In de meeste gevallen biedt de colocatieprovider mogelijk weinig tot geen ondersteuning rechtstreeks voor de machine van zijn klant, en biedt alleen de elektrische, internettoegang en opslagfaciliteiten voor de server. In de meeste gevallen voor colo zou de klant zijn of haar eigen beheerder het datacenter ter plaatse laten bezoeken om hardware-upgrades of wijzigingen uit te voeren. Vroeger accepteerden veel colocatieproviders elke systeemconfiguratie voor hosting, zelfs die in minitower-behuizingen in desktopstijl, maar de meeste hosts hebben nu rackmontage-behuizingen en standaardsysteemconfiguraties nodig. Dit is een nieuw type hostingplatform dat klanten krachtige, schaalbare en betrouwbare hosting mogelijk maakt op basis van geclusterde belastingsgebalanceerde servers en facturering van nutsvoorzieningen.

Een door de cloud gehoste website kan betrouwbaarder zijn dan alternatieven, omdat andere computers in de cloud kunnen compenseren wanneer een enkel stuk hardware uitvalt. Ook zijn lokale stroomstoringen of zelfs natuurrampen minder problematisch voor in de cloud gehoste sites, omdat cloudhosting gedecentraliseerd is. Cloudhosting stelt providers ook in staat gebruikers alleen in rekening te brengen voor bronnen die door de gebruiker worden verbruikt, in plaats van een vast bedrag voor het bedrag dat de gebruiker verwacht te gebruiken, of een investering in vaste kosten vooraf in hardware. Als alternatief kan het gebrek aan centralisatie gebruikers minder controle geven over waar hun gegevens zich bevinden, wat een probleem kan zijn voor gebruikers met gegevensbeveiliging of privacyproblemen volgens de GDPR-richtlijnen.

Gebruikers van cloudhosting kunnen op aanvraag extra bronnen aanvragen, zoals alleen tijdens perioden van piekverkeer, terwijl IT-beheer wordt overgeheveld naar de cloudhostingservice. Meerdere servers hebben die dezelfde inhoud hosten voor een beter gebruik van bronnen. Geclusterde servers zijn een perfecte oplossing voor dedicated hosting met hoge beschikbaarheid of het creëren van een schaalbare webhostingoplossing. Een cluster kan webserving scheiden van databasehostingmogelijkheden.

Meestal gebruiken webhosts geclusterde hosting voor hun gedeelde hostingplannen, omdat er meerdere voordelen zijn aan het massabeheer van klanten). Deze vorm van gedistribueerde hosting is wanneer een servercluster zich gedraagt als een raster en bestaat uit meerdere knooppunten. Gewoonlijk kan een enkele machine die in een privéwoning is geplaatst, worden gebruikt om een of meer websites te hosten vanaf een meestal breedbandverbinding van consumentenkwaliteit. Dit kunnen speciaal gebouwde machines zijn of, vaker, oude pc's.

Sommige ISP's proberen actief thuisservers te blokkeren door inkomende verzoeken aan TCP-poort 80% van de verbinding van de gebruiker niet toe te staan en door te weigeren statische IP-adressen op te geven. Een veelgebruikte manier om een betrouwbare DNS-hostnaam te verkrijgen, is door een account aan te maken met een dynamische DNS-service. Een dynamische DNS-service wijzigt automatisch het IP-adres waarnaar een URL verwijst wanneer het IP-adres verandert. De host kan ook een interface of bedieningspaneel bieden voor het beheren van de webserver en het installeren van scripts, evenals andere modules en servicetoepassingen zoals e-mail.

Een webserver die geen bedieningspaneel gebruikt voor het beheer van het hostingaccount, wordt vaak een headless-server genoemd. Sommige hosts zijn gespecialiseerd in bepaalde software of services (bijv. Webhosting wordt vaak aangeboden als onderdeel van een algemeen internettoegangsplan van internetproviders. Er zijn ook veel gratis en betaalde providers die webhosting aanbieden.

Omdat webhostingservices websites van hun klanten hosten, is online beveiliging een belangrijke zorg. Wanneer een klant ermee instemt om een webhostingservice te gebruiken, geeft hij afstand van de controle over de beveiliging van zijn site aan het bedrijf dat de site host. Het beveiligingsniveau dat een webhostingservice biedt, is uiterst belangrijk voor een potentiële klant en kan een belangrijke overweging zijn bij het overwegen van welke provider een klant kan kiezen. Webhostingservers kunnen op verschillende manieren worden aangevallen door kwaadwillende gebruikers, waaronder het uploaden van malware of kwaadaardige code naar een gehoste website.

Deze aanvallen kunnen om verschillende redenen worden uitgevoerd, waaronder het stelen van creditcardgegevens, het starten van een Distributed Denial of Service Attack (DDoS) of spammen. Webhostingdiensten bieden gedeelde of dedicated hosting van een of meer diensten voor hun klanten. Meestal gebruikt voor het hosten van websites, kan een webhostingservice ook worden gebruikt om bedrijfse-mail, bestanden, games en andere inhoud te hosten. Webhostingservices stellen bedrijven in staat om een of meer webgebaseerde kernfuncties uit te besteden aan een hostingprovider.

Hierdoor kan het bedrijf middelen richten op het ondersteunen van zijn klanten en het laten groeien van zijn bedrijf. In vergelijking met de andere soorten webhostingplannen biedt deze service een uitzonderlijke beschikbaarheid omdat het webbestanden over verschillende virtuele servers kan distribueren. Als het niet hetzelfde bedrijf is dat u hebt gekozen voor het hosten van de site, koop dan een hostingplan en wijs de domeinnaam dienovereenkomstig aan. Cloud Hosting - Met cloudhosting levert de serviceprovider een private, openbare of hybride cloud en betaalt de klant voor systeemtijd en opslag.

Een klant moet de vereisten van de applicatie evalueren om te kiezen wat voor soort hosting hij wil gebruiken. Door een verscheidenheid aan hostingplannen aan te bieden, dekken ze het spectrum van hostingbehoeften, van kleine blogs en grote organisaties. De webhostingprovider die u kiest, moet ook ruimte bieden om te groeien, zodat u kunt upgraden naar een plan met meer bronnen zonder de prestaties van uw site te beïnvloeden. U moet zich ook concentreren op wat voor soort diensten en ondersteuning uw webhostingprovider u zal bieden nadat u zich hebt geabonneerd op hun hostingplan.

Zodra de bestanden van de website zijn geüpload naar de webserver van een hostingbedrijf, is de host verantwoordelijk voor het leveren van de bestanden aan gebruikers. Shared hosting is vergelijkbaar met het huren van een werkstation in een drukke, lawaaierige, open kantoorruimte of co-working ruimte. Het aantal websites dat ze voor elk account kunnen beheren, hangt echter af van de webhostingserviceprovider en het plan dat ze kiezen. U kunt uw eigen hostingpakketten ontwerpen voor uw websites of klanten, geeft de middelen die zijn toegewezen aan het reseller-hostingaccount.

Als je e-mailaccounts naast je website wilt hosten, controleer dan of je host je toestaat om de gewenste e-mailadressen op je domein in te stellen - voordat je je aanmeldt. Webhosting vindt plaats wanneer de bestanden waaruit een website bestaat, worden geüpload vanaf een lokale computer naar een webserver. Hosts stellen uw site niet alleen beschikbaar voor anderen, maar ze bieden ook diensten aan met betrekking tot het beheer van deze servers en de bijbehorende software, ondersteuning, bandbreedte, snelheid enzovoort. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *